7 علت گاز خوردن ماشین در حالت خلاص، هنگام ترمز و در حال حرکت
به حالتی که شتاب ماشین کم میشود یا بدنه خودرو هنگام حرکت میلرزد، گاز خوردن ماشین میگویند. تشخیص این مشکل کار چندان دشواری نیست و در واقع در این حالت هر چقدر هم که راننده گاز میدهد، ماشین سرعت و شتاب متناسبی با میزان گاز دادن نمیگیرد. در برخی موارد باید یک تعمیرکار حرفهای علت را شناسایی کند؛ اما بهتر است قبل از مراجعه به تعمیرگاه خودتان دست به کار شوید. در این مقاله 7 علت گاز خوردن ماشین را میخوانید. فقط 5 دقیقه مطالعه این مطلب ساده و کاربردی کافی است تا علت گاز خوردن ماشین خود را کشف کنید.
کثیف بودن دلکو و انژکتور؛ اولین علت گاز خوردن ماشین
اولین کاری که باید هنگام گاز خوردن ماشین انجام دهید، این است که درست مانند یک ردیاب به دنبال علت بگردید. قبل از هر چیز دلکو یا قطعه انژکتور در خودروهای جدیدتر را بررسی کنید. در صورت خرابی یا کثیف بودن این قطعات، قدرت ماشین گرفته میشود و میزان سوخت و هوا بهدرستی ترکیب نمیشود. در نتیجه ماشین گاز میخورد و لرزش نامعمولی متوجه میشوید. برای جلوگیری از این مشکل، انژکتورها را مرتب تمیز کنید. البته گاهی انژکتور خودرو به قدری با رسوبات کربنی آلوده میشود که باید آن را تعویض کنید.
مسدود شدن مبدل کاتالیزوری؛ دومین علت گاز خوردن ماشین
مبدل کاتالیزوری میزان آلایندههایی را که از اگزوز خارج میشود، کاهش میدهد. زمانی که ترکیب هوا/ سوخت در موتور متناسب نباشد، به مرور زمان انسدادی در مبدل کاتالیزوری به وجود میآید که جریان هوای سیستم اگزوز را مختل میکند. این مشکل میتواند منجر به گاز خوردن ماشین و به طور کلی تاخیر در پاسخگویی هر زمانی که پا روی گاز میگذارید، شود. در این شرایط علاوهبر گاز خوردن، ممکن است نشانههای دیگری مانند بوی تخم مرغ گندیده (سولفید هیدروژن)، کاهش راندمان سوخت خودرو و روشن شدن چراغ چک ماشین شنیده یا دیده شود. پاککنندههای مبدل کاتالیزوری میتوانند مانند یک جی پی اس برای تعقیب و تمیز کردن آلودگیهای این قطعه عمل کنند.
خرابی سنسور سنجش جرمی جریان هوا؛ علت گاز خوردن ماشین در حال حرکت
ممکن است دلیل گاز خوردن ماشین شما، از کار افتادن سنسور سنجش جرمی جریان هوا یا سنسور MAF باشد. وظیفه این سنسور، اندازهگیری میزان هوای ورودی به موتور و انتقال این اطلاعات به کامپیوتر خودرو است. بعد از دریافت اطلاعات، کامپیوتر به انژکتورهای سوخت فرمان میدهد تا مقدار مناسبی از سوخت را در زمان مناسب برای ساخت ترکیب درستی از هوا/ سوخت فراهم کنند. در صورت خرابی سنسور MAF، هنگام رانندگی با سرعتهای بالا و بهویژه در بزرگراهها، اتومبیل بهطرز غیرمنتظرهای تکان میخورد. برای بررسی سلامت این سنسور و همچنین کشف علت صدا دادن موتور ماشین میتوانید از سیستم OBD استفاده کنید.
خرابی سنسور دور موتور و استپر؛ علت گاز خوردن ماشین در حالت خلاص
دومین سنسوری که باید هنگام کشف علت گاز خوردن ماشین بررسی کنید، سنسور دور موتور است. این سنسور اطلاعات همه تحرکات دور موتور را بهصورت لحظهای به کامپیوتر مرکزی میفرستد و در صورت خراب شدن آن، ممکن است یک یا چند مورد زیر را مشاهده کنید:
- گاز خوردن ماشین در حالت خلاص
- عدم کارکرد صحیح خودرو
- روشن نشدن ماشین علیرغم استارت زدن
بسیاری از افراد اهمیت بالای سنسور دور موتور را نادیده میگیرند و عدم بررسی سلامت آن، یکی از چند اشتباه در هنگام خرید خودرو دست دوم است. علاوهبر سنسور دور موتور، استپر نیز قطعه مهمی است که میزان گاز خوردن ماشین را کنترل میکند و فرسودگی آن، منجر به گاز خوردن ماشین در حالت خلاص میشود.
فیلتر هوای خراب یا کثیف؛ دیگر علت گاز خوردن ماشین
همانطور که احتمالا تاکنون متوجه شدهاید، یکی از دلایل رایج گاز خوردن ماشین ترکیب نامناسب هوا/ سوخت است. فیلتر هوای ماشین، اولین خط دفاعی در برابر آلودگیها و سایر ذرات خارجی است. در صورت کثیف بودن فیلتر، ذراتی وارد موتور خودرو میشوند که بر عملکرد آن تاثیر میگذارند. بنابراین حتما وضعیت فیلتر هوای ماشین را بررسی کنید. یک فیلتر تمیز میتواند طول عمر بیشتر موتور خودرو را تضمین کند.
خرابی شمع ماشین؛ از دلایل رایج گاز خوردن خودرو
یکی از شایعترین دلایل گاز خوردن ماشین، خرابی شمعهاست. برای احتراق مناسب سوخت، در هر سیلندر باید جرقه خوبی شکل بگیرد. شمع فرسوده یا کثیف از چنین اشتعال مناسبی جلوگیری میکند و موتور از کار میافتد. بههمین دلیل در این موارد هنگام شتابگیری احساس خواهید کرد که وسیله نقلیه شما تکان میخورد. یکی از توصیههای کاربردی هنگام خرید ماشین دست دوم این است که همه شمعها را تعویض کنید. این نکته بهاندازه آشنایی با تفاوت برگ سبز و سند خودرو اهمیت دارد و نباید آن را دست کم بگیرید.
خیس شدن قطعات؛ آخرین علت گاز خوردن ماشین
زمانی که در فصول سرد، ماشین را بیرون از پارکینگ پارک میکنید، زیر دلکو میعان رخ میدهد. این رطوبت باعث میشود که موتور از کار بیفتد و بنابراین ماشین شما هنگام شتابگیری در سرعتهای پایین تکان میخورد. برای جلوگیری از این اتفاق، خودرو را در گاراژ یا مکان مناسب دیگری پارک کنید و در غیر این صورت، از پوششهای حرارتی کمک بگیرید.
خلاصهای از آنچه درباره علت گاز خوردن ماشین آموختیم
گاز خوردن ماشین در شرایط مختلفی رخ میدهد. ممکن است تجربه این اتفاق را هنگام استارت زدن، در حالت خلاصی یا حتی در حال حرکت داشته باشید. بههر حال، دلایل مختلفی منجر به بروز این مشکل میشوند. در این مقاله 7 علت گاز خوردن ماشین را معرفی کردیم که بررسی این موارد، میتواند شما را از مراجعه به تعمیرگاه بینیاز کند. علاوهبر دلایل فوق، فرسودگی دیسک و صفحه، سوختگی در باند ترمز، کاهش سطح روغن در گیربکس، خربی سیم و پدال و سنسور مپ میتواند گاز خوردن ماشین را بهدنبال داشته باشد. در پایان از شما تقاضا داریم هرگونه سوال یا تجربهای در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان همیشگی جی پی اس خودرو به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران