7 علت جوش آوردن ماشین چیست؟
یکی از معضلات رایج بین رانندگان وسایل نقلیه مختلف جوش آوردن ماشین است که میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای سلامت خودرو و حتی سرنشینان داشته باشد. به همین دلیل، شناخت علت جوش آوردن ماشین و تلاش برای رفع آن هنگام بروز این مشکل، اهمیت بالایی دارد. در این مقاله به 7 علت اصلی جوش آوردن ماشین میپردازیم و توضیح میدهیم برای رفع آن چه کارهایی باید انجام دهید. فقط 5 دقیقه مطالعه این مطلب کافی است تا همهفنحریف خودروی خود شوید و دیگر نگران جوش آوردن ماشینتان نباشید.
مشکل در سیستم خنککننده؛ اولین علت جوش آوردن ماشین
اولین جایی که باید از سلامت آن اطمینان حاصل کنید، سیستم خنککننده است. درصورتیکه این سیستم نشتی داشته باشد و مایع خنککننده خارج شود، آمپر بالا میرود و اصطلاحا موتور خودرو جوش میآورد؛ چراکه در صورت وجود نشتی، این سیستم دیگر نمیتواند دمای موتور را پایین بیاورد. همچنین نکته مهم دیگر اینکه اگر روی خودروی شما فن مکانیکی نصب شده است، برای رفع علت جوش آوردن ماشین در ترافیک باید در حالت درجا گاز دهید تا دور موتور به 2000 برسد.
کثیفی یا سوراخ بودن رادیاتور؛ علت جوش آوردن ماشین در سربالایی
اگر در سربالاییها ماشین جوش میآورد، سلامت رادیاتور را بررسی کنید. گاهی اوقات مشکل جوش آوردن در سربالایی به این دلیل اتفاق میافتد که مجرای عبور آب در رادیاتور مسدود شده یا پرههای فن و رادیاتور دچار خرابی و شکستگی شدهاند. در صورت وجود هر کدام از این شرایط، آمپر آب ماشین بالاتر از حد نرمال خواهد رفت؛ بنابراین هر چند وقت یک بار اطراف رادیاتور را با آب و صابون و برس مخصوص تمیز کرده و برای داخل آن از محلولهای شستشوی رادیاتور استفاده کنید تا رسوب مایعات تجمع پیدا نکند. توجه به چنین مسائلی بهاندازه خرید ردیاب ماشین اهمیت دارد و در حفظ و نگهداری از وسیله به شما کمک میکند.
اشکال در خلاصی سوپاپها؛ علت جوش آوردن ماشین در سرعت بالا
گاهی اوقات علت جوش آوردن ماشین، به وضوح دو مورد قبل نیست و مانند یک ردیاب ماشین مخفی از دید فرد پنهان میماند. یکی دیگر از دلایل جوش آوردن ماشین که بیشتر در دور بالای موتور اتفاق میافتد، سفت بودن سوپاپهااست. اگر متوجه شدید که اگزوز صدای بالایی داشته، خروج هوا از اگزوز حالت پرتابی دارد یا صدای موتور در دورهای بالا عجیب است، حتما سوپاپها را تنظیم کنید.
استفاده از روغن موتور نامناسب یا تعویض نکردن آن؛ علت دیگر جوش آوردن خودرو
به همان اندازه که نصب جی پی اس برای تعقیب الزامی است، استفاده از روغن موتور باکیفیت هم برای کارکرد صحیح وسیله توصیه میشود. اگر سطح روغن موتور پایین بوده یا به دلیل کیفیت پایین روغن، ویسکوزیته مناسبی نداشته باشد، در سیستمهای خنککننده موتور اختلال وارد میشود و آمپر بالا میرود. تغییر رنگ یا سوختگی نشانه کیفیت پایین روغن موتور است و باید در اولین فرصت تعویض شود. علاوهبر کیفیت، همیشه به ویژه قبل از سفر سطح روغن ماشین را بررسی کنید و در صورت کاهش آن، مقداری به آن بیافزایید.
اشکال در واشر سرسیلندر؛ علت جوش آوردن ماشین سنگین
یکی از دلایل جوش آوردن ماشینهای سنگین این است که معمولا رانندگان این وسایل نقلیه، به دلیل رفت و آمد دائمی در جاده، بهجای ترکیب آب مقطر و ضدیخ در رادیاتور، آب شهر یا ضد یخ خالی و بدون آب مقطر میریزند. درصورتیکه این کار اشتباه محض است و به قیمت خورده شدن واشر سرسیلندر و بعد از مدتی حتی خود سرسیلندر تمام میشود. در صورت بروز این مشکل، کربن دی اکسید یا روغن وارد رادیاتور میشود و دما بالا میرود؛ بنابراین به همان اندازه که برای حفظ امنیت خودروی خود برای ردیاب آهنربایی هزینه میکنید، حفظ سلامت آن با تهیه آب مقطر و ضد یخهای باکیفیت را در اولویت قرار دهید.
گرفتگی یا پارگی شلنگهای موتور و تسمهها؛ علت جوش آوردن ماشین در حالت درجا
اگر هر کدام از تسمهها یا شلنگهای خودرو دچار پارگی یا گرفتگی شده باشند، دیر یا زود ماشینتان در جاهای حساسی مانند جادههای گرم یا ترافیک جوش میآورد. بررسی این مورد کار چندان سختی نیست و توصیه میکنیم هنگام خرید ماشین دست دوم، بررسی سلامت تسمهها را به اندازه آگاهی از مراحل تعویض پلاک جدی و مهم تلقی کنید. برای این کار قسمتهای مختلف را خوب مشاهده کنید تا هیچ کشش، پارگی، گرفتگی یا فشار بیش از حدی روی شلنگ و تسمهها نباشد.
خرابی ترموستات؛ آخرین علت جوش آوردن ماشین
وظیفه قطعه ترموستات در خودرو، باز و بسته کردن مسیر آب در موتور براساس زمانبندی است. در واقع ترموستات بهطور خودکار دمای آب رادیاتور را میسنجد و در صورت بالا بودن دما، گردش آب را در رادیاتور افزایش میدهد. به همین دلیل تعجبی ندارد که خرابی در این قطعه، جوش آوردن ماشین را به دنبال داشته باشد. درصورتیکه ترموستات قفل کند و در زمان موردنیاز آب بیشتری به رادیاتور نرسد، ماشین جوش میآورد.
آنچه درباره علت جوش آوردن ماشین آموختیم
در این مقاله درباره 7 علت جوش آوردن ماشین توضیح دادیم و گفتیم مواردی مانند خراب شدن سیستم خنککننده، خرابی رادیاتور و ترموستات، اشکال در خلاصی سوپاپها و واشر سرسیلندر، گرفتگی و پارگی شلنگ و تسمهها و همچنین سطح پایین و استفاده از روغن موتور بیکیفیت منجر به جوش آوردن ماشین خواهد شد. علاوهبر این، مشکلات مربوط به موتور خودرو، مسدود شدن اگزوز، خراب شدن پمپ آب و وجود هوا درون رادیاتور از جمله دلایل دیگر جوش آوردن خودروها است. اگر سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی جی پی اس خودرو باشیم.
نظرات کاربران