رایج ترین علائم خرابی باتری خودرو را بشناسید
یک روز سرد زمستانی را تصور کنید. داخل خودرو مینشینید اما هرچه استارت میزنید، اتومبیل روشن نمیشود. بالاخره بعد از چندین و چند بار تلاش، موفق میشوید خودرو را روشن کنید. استارت نزدن خودرو در روزهای سرد یا علائم دیگری مثل بوی ناخوشایند و روشن نشدن پشت آمپر نشاندهنده خرابی باتری هستند. بهتر است با این نشانهها آشنا باشید و آنها را جدی بگیرید. در این مطلب، رایجترین علائم خرابی باتری را معرفی میکنیم و کمی هم در مورد عمر مفید باتری توضیح میدهیم. همراه با ما در این مطلب، اطلاعات کاملی در مورد باتری ماشین به دست آورید.
چه زمانی باتری خودرو را تعویض کنیم؛ عمر مفید باتری ماشین
عمر مفید باتری خودرو مثل هر وسیله دیگری تا حد زیادی بستگی به نحوه استفاده شما دارد. باتری اتومبیلها بهطور متوسط بین 2 تا 3 سال عمر میکنند. اما اگر سرویسهای مختلف را به موقع انجام دهید و از باتری به خوبی نگهداری کنید، باتری شما تا 5 سال هم به راحتی عمر خواهد کرد.
نحوه مراقبت شما روی افزایش عمر بقیه قطعههای ماشین و انواع وسایل امنیتی آن مثل دزدگیر و جی پی اس خودرو هم تاثیر دارد. بنابراین برای افزایش کارایی قطعهها و صرفهجویی در هزینهها به نحو احسن از ماشین خود مراقبت کنید.
7 علامت رایج و پرتکرار خرابی باتری خودرو
باتری خودرو به مرور زمان فرسوده میشود و کارایی اولیه را ندارد. این خرابی تدریجی با علائم مختلفی خود را نشان میدهد. آشنایی با علائم خرابی باتری خودرو باعث میشود خیلی زودتر متوجه وجود مشکل در باتری شوید و برای تعویض یا عیبیابی آن به تعمیرکار مراجعه کنید. یک تعمیرکار حرفهای به راحتی گره از مشکل شما باز میکند. تعمیرکار خبره هم ایرادهای ماشین را برطرف میکند و هم در مورد خرید انواع ردیاب خودرو و موارد مربوط به امنیت اتومبیل به شما مشاوره میدهد. در ادامه، با رایجترین علائم خرابی باتری آشنا شوید تا بتوانید در بهترین زمان به تعمیرکار مراجعه کنید.
1. روشن نشدن منظم خودرو؛ تشخیص خرابی باتری اتمی ماشین
بسیاری از افراد به امنیت خود و خانوادهشان اهمیت زیادی میدهند. بر همین اساس با خرید جی پی اس همراه از کودکان و سالمندان خانواده محافظت میکنند. اما حفظ امنیت و اطمینان از سالم بودن خودرو جزو اولویتهای آنها نیست. این بیتفاوتی باعث میشود به نشانههایی مثل منظم روشن نشدن خودرو اهمیت ندهند. اما بهتر است که بدانید روشن نشدن گاه و بیگاه موتور یکی از علائم خرابی باتری خودرو است. در صورت مواجه شدن با چنین شرایطی حتما به تعمیرکار کاربلد مراجعه کنید.
2. کیس باتری متورم؛ تست خرابی باتری خودرو
قصد خرید خودرو دستدوم را دارید؟ قبل از اینکه برای معامله و دریافت نوبت تعویض پلاک میثم یا سایر مراکز عجله کنید، از سلامت کامل ماشین مطمئن شوید.
کاپوت خودرو را باز کنید و قطعههای مختلف را از نظر ظاهری مورد بررسی قرار دهید. مثلا باتری خودرو باید به شکل یک مکعب مستطیل سالم و بدون ترک باشد. باتری متورم یا شکسته و ترکخورده، سالم نیست و باید تعویض شود. به طور کلی برای اطمینان کامل از سلامت همه قطعهها، بهتر است با یک متخصص و فرد آشنا به امور فنی اتومبیل مشورت کنید.
3. استارت نخوردن در هوای سرد؛ از کجا بفهمیم باتری خراب است یا دینام
بنزین و روغن ماشین میانه خوبی با سرمای زمستان ندارند. در روزهای سرد زمستانی روغن خودرو منجمد میشود و تبخیر بنزین هم به راحتی صورت نمیگیرد. این دو مورد باعث میشوند که ماشین به سختی روشن شود. اما قرار نیست همیشه علت روشن نشدن ماشین در زمستان را به سرما ربط دهیم.
گاهی باید علت را در خرابی باتری خودرو جستجو کنیم. باتری ضعیف ماشین وقتی در معرض سرما قرار میگیرد دیگر کارایی لازم را ندارد. بنابراین به خوبی کار نمیکند و باعث سخت روشن شدن خودرو میشود. اگر در یک روز معمولی زمستانی یا پاییزی خودرو شما روشن نمیشود، آن را یکی از علائم خرابی باتری خودرو در نظر بگیرید.
4. خاموشی چراغ پشت کیلومترشمار؛ علائم خرابی باتری 206 و سایر خودروها
وقتی قلب انسان از کار میافتد، همه علائم حیاتی قطع میشوند. باتری خودرو هم دقیقا مثل قلب عمل میکند. کافی است عمر باتری تمام شود تا یکباره برق ماشین و ارتباط همه قطعهها باهم قطع شوند. در این مواقع نه خودرو استارت میزند و نه چراغ پشت کیلومترشمار روشن میشود. خاموشی چراغ پشت کیلومترشمار یکی از علائم خرابی باتری خودرو است. این علامت به شما میگوید عمر باتری تمام شده و باید برای تعویض آن اقدام کنید.
5. استشمام بوی نامطبوع در خودرو؛ تست خرابی باتری خودرو
گاهی اوقات بوی ناخوشایندی مثل بوی فاضلاب یا تخممرغ در کابین اتومبیل میپیچد. این بوی بد میتواند یکی از علائم خرابی باتری خودرو باشد. باتری وقتی در حال خراب شدن است، گاز سولفید هیدروژن تولید میکند. این گاز بوی نامطبوعی دارد و خبر از خراب شدن باتری خودرو میدهد.
6. روشن نشدن اتومبیل؛ یکی از علائم خرابی باتری خودرو
گاهی ماشین شما استارت میخورد اما هر کاری میکنید موتور روشن نمیشود. عوامل مختلفی میتوانند در این اتفاق دخیل باشند اما در چنین شرایطی امکان خراب بودن باتری را هم باید در نظر بگیرید. سعی کنید در سریعترین زمان ممکن با یک خودرو دیگر باتری به باتری کنید تا ماشین روشن شود. سپس خود را به نزدیکترین تعمیرگاه برسانید و اقدامات لازم را برای تعمیر یا تعویض باتری انجام دهید.
7. وجود خوردگی در اتصالهای باتری؛ تاثیر باطری در شتاب خودرو
هرچندوقتیکبار وضعیت ظاهری باتری و اتصالهای آن را چک کنید. گاهی باتری خالی میشود و همین مورد خوردگیهایی در قسمت اتصالات مثبت و منفی به وجود میآورد. این خوردگیها خود را با مادهای شبیه کریستال یا پودری سبزرنگ نشان میدهند. بهتر است خیلی زود به داد باتری خودرو برسید و نزد یک تعمیرکار حرفهای بروید. بیتوجهی به این خوردگیها باعث خرابی کامل باتری میشود و در نهایت شما را به دردسر میاندازد.
7 راهکار برای افزایش عمر باتری خودرو
با استفاده از چند روش ساده میتوانید عمر باتری خودرو را افزایش دهید:
- خودرو را در نقاط خنک و سایهدار پارک کنید.
- چراغهای خودرو را به صورت طولانیمدت روشن نگذارید.
- هر گاه به سیستم پخش ماشین، بخاری یا کامپیوترهای داخلی ماشین نیاز ندارید آنها را خاموش کنید.
- چندوقتیکبار روی باتری را با دستمال یا پارچه تمیز کنید.
- سرویسهای دورهای خودرو را جدی بگیرید.
- از کنار علائم خرابی باتری خودرو به سادگی نگذرید.
- نسبت به پوسیدگی اتصالهای خودرو دقیق باشید و اشکالات موجود را برطرف کنید.
اگر به خوبی از باتری اتومبیل نگهداری کنید، عمر مفید آن را تا 5 سال افزایش خواهید داد.
حرف آخر در مورد علائم خرابی باتری خودرو
خیلی از افراد نکات امنیتی خودرو را جدی میگیرند. بسیاری از افراد وسایل حفاظتی مختلفی مثل انواع جیپیاس را برای جلوگیری از سرقت تهیه میکنند، اما نسبت به سلامت قطعهها و نکات فنی ماشین بیتوجه هستند.
بهتر است برای صرفهجویی در وقت و هزینهها؛ به طور همزمان به امنیت خودرو و سلامت قطعههایی مثل باتری اهمیت دهید. در این مطلب علائم خرابی باتری خودرو را به طور مفصل بررسی کردیم. این نشانهها را بشناسید و در صورت مواجهه با آنها به تعمیرکار مراجعه کنید. مطمئن باشید هوشیاری شما عمر قطعهها و در نهایت کل خودرو را تا سالها تضمین خواهد کرد.
نظرات کاربران