جی پی اس خودرو

نکات طلایی درباره نحوه نوشتن قولنامه خودرو که باید بدانید

427 بازديد
1401/04/18
همه چیز درباره قولنامه ماشین
کپی شد

تفاوتی ندارد مالک خودرو هستید یا به‌دنبال خرید یک خودرو جدید می‌گردید؛ بدون آنکه همه چیز درباره نوشتن قولنامه خودرو در هنگام معامله را بدانید، تجربه یک خرید و فروش خودرو می‌تواند بسیار برایتان پیچیده شود. در این مطلب از وبلاگ جی پی اس خودرو، بزرگ‌ترین فروشگاه خرید ردیاب خودرو در ایران، علاوه بر روش نوشتن صحیح قولنامه صحیح، چند نکته طلایی را بررسی می‌کنیم که اعتبار برگه قولنامه را برای شما چند برابر می‌کند.

روش نوشتن صحیح قولنامه ماشین در 4 قدم

برای نوشتن قولنامه خودرو هم می‌توانید از فرم‌های آماده استفاده کنید و هم امکان نگارش دستی آن برای شما فراهم است. در یک نگاه کلی می‌توان گفت تفاوتی در نوع تنظیم مبایعه‌نامه وجود ندارد. با این حال فراموش نکنید که اگر مایلید خودتان ماده‌های قرارداد را تنظیم کنید، نیاز به دانستن دقیق محتوای هر بند خواهید داشت. در ادامه بندهای هر قرارداد را به تفکیک برای شما آورده‌ایم.

۱- تعیین مشخصات طرفین؛ اولین قدم در نگارش قولنامه خودرو

مانند هر قرارداد و قولنامه دیگری، قدم اول، ذکر مشخصات خریدار و فروشنده است. علاوه بر نام و نام خانوادگی، فراموش نکنید که موارد زیر را برای نوشتن صحیح قولنامه ماشین نیاز خواهید داشت.

  • شماره شناسنامه و محل صدور آن
  • نام پدر طرفین
  • تاریخ تولد، شماره شناسنامه و محل صدور آن
  • کد ملی طرفین
  • شغل طرفین
  • محل سکونت
  • شماره‌تلفن ثابت و همراه طرفین

ممکن است زمانی برسد که طرف معامله شما نه یک شخص حقیقی، بلکه یک شرکت یا سازمان (شخصیت حقوقی) باشد. در این صورت، مشخصات شرکت مانند نام شرکت، شماره ثبت شرکت، شناسه ملی، کد اقتصادی، نشانی و کد پستی شرکت و نام نمایندگان شرکت را بنویسید.

معمولاً برای تهیه یک قولنامه خودرو نیازی به حضور شاهد ندارید. بااین‌حال پیشنهاد می‌کنیم طرفین امضای حداقل 1 شاهد عادل را در قولنامه داشته باشند تا در صورت بروز اختلاف یا فسخ قرارداد، پروسه اداری ساده‌تری پیش رویتان باشد. برای اینکه پس از قولنامه خودرو خیالتان از امنیت ماشینتان در برابر سرقت راحت شود، پیشنهاد می‌کنیم از ردیاب خودرو استفاده کنید.

آلت تصویر: حضور یک یا دو شاهد در زمان تنظیم و امضای قولنامه خودرو

 

۲- موضوع و مشخصات مورد معامله؛ چه چیزی را معامله می‌کنید؟

در قدم دوم نگارش یک قولنامه خودرو، باید نوع معامله و مشخصات خودرو را ذکر کنید. موضوع مبایعه‌نامه شما در این دسته از قولنامه‌ها، فروش ماشین به شخص خریدار است. در ادامه باید ذکر کنید که در قبال این معامله، خریدار مبلغی مشخصی را به مالک خودرو می‌پردازد.

همچنین در ماده دوم، باید تمامی مشخصات و ویژگی‌های خودرو را ذکر کنید. مدل و رنگ خودرو چیست؟ آن بنویسید. آیا در سیستم ماشین از انواع ردیاب خودرو استفاده شده است؟ مدل و قیمت آن را بنویسید. همچنین ذکر شماره شاسی، شماره موتور، زدگی‌های خودرو و دیگر مشخصات نیز الزامی است.

۳- مبلغ معامله؛ مهم‌ترین ماده در نوشتن صحیح قولنامه ماشین

بدون شک همه خریداران و فروشندگان یک معامله، مبلغ را مهم‌ترین بخش آن می‌دانند. با این حال نباید فراموش کنید که ذکر قیمت خودرو در مفاد قولنامه به‌تنهایی کافی نیست. در این بخش ابتدا مبلغ کامل معامله را به عدد و حروف بیاورید. پس از آن باید ذکر کنید چه مقدار از هزینه معامله دریافت شده و چه مقدار از آن پس از انتقال سند به فروشنده پرداخت خواهد شد. همچنین اگر قصد دارید هزینه معامله را با چک پرداخت یا دریافت کنید، ذکر تعداد چک‌ها، تاریخ وصول آن‌ها و نحوه پرداخت الزامی است.

فراموش نکنید که اگر وسیله نقلیه مورد معامله دارای لوازم جانبی مانند لوازم ضد سرقت خودرو است، هزینه بیشتری در ازای خرید آن باید پرداخت شود. چرا که این دسته از اکسسوری‌ها با تقویت امنیت خودرو، آن را ارزشمندتر خواهند کرد.

تعیین قیمت تمام‌شده خودرو بر اساس اکسسوری‌ها، مدل خودرو و میزان زدگی آن

۴- شرایط معامله؛ امکان فسخ قولنامه با رعایت چند نکته طلایی

در بخش آخر که احتمالاً طولانی‌ترین ماده قولنامه شما نیز خواهد بود، باید شرایط تنظیم قولنامه و معامله را ذکر کنید. ما این نکات را برای شما به تفکیک آورده‌ایم تا در صورت انتخاب تنظیم دستی قولنامه خودرو، راهنمای کاملی در اختیار داشته باشید.

  1. تاریخ سند زدن خودرو، تعویض پلاک، زمان حضور خریدار و فروشنده در مرکز
  2. امکان فسخ معامله در صورت عدم حضور طرفین در تاریخ مقرر در دفترخانه ثبت‌اسناد رسمی
  3. تعیین میزان وجه التزام در صورت تخطی طرفین از تعهدات مطرح‌شده

یکی از مهم‌ترین شرایطی که در بند آخر قولنامه خودرو ذکر می‌شود، امکان فسخ معامله است. برای تعیین و تنظیم این بخش، می‌توانید یکی از چهار گزینه زیر را در متن قولنامه ذکر کنید.

  • هیچ‌کدام از طرفین معامله حق فسخ ندارد.
  • هر دو طرف معامله حق فسخ دارند.
  • فقط فروشنده مال حق فسخ معامله را دارد.
  • فقط خریدار مال حق فسخ معامله را دارد.

مشخص‌کردن این بخش در متن قولنامه سبب می‌شود که در صورت نیاز به فسخ قولنامه، دید درستی به حوزه اختیارات خود به‌عنوان خریدار یا فروشنده داشته باشید. علاوه بر سه نکته بالا، آوردن دو عبارت زیر در متن قولنامه نیز برای تمامی متون معامله خریدوفروش خودرو الزامی خواهد بود.

  • مورد معامله با تمام لوازم موجود و اسناد و مدارک، با رؤیت کامل فنی و بدنه توسط خریدار و کارشناس مورد اعتماد او صورت گرفت و از کمیت و کیفیت آن آگاه است؛ بنابراین خریدار نمی‌تواند پس از امضای این قرارداد ادعایی نسبت به عدم سلامت فنی و بدنه خودرو داشته باشد.
  • همه خیارات از جمله خیار غبن به هر عنوان ادعا و به هر میزان اسقاط شد. موارد تقلب و تدلیس از این موضوع مستثنی است.

عبارت دوم در راستای همان میزان وجه التزام است؛ یعنی اگر یکی از طرفین قرارداد متوجه شود طرف دیگر در فروش یا خرید مال دچار تخلف شده یا درباره آن دروغ گفته است، می‌تواند به‌راحتی به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و میزان ضرر را باز پس بگیرد.

تعیین بند وجه التزام سبب می‌شود در صورت تخطی از ماده‌های مبایعه‌نامه، طرفین ملزم به پرداخت جریمه شوند

قولنامه خودرو را خودمان بنویسیم یا از فرم‌های آماده استفاده کنیم؟

یکی از پرتکرارترین سؤالات هنگام تنظیم قولنامه ماشین آن است که آیا تنظیم قولنامه دستی دارای اعتبار کافی است؟ خوشبختانه هر چیزی که مکتوب شده و دارای امضای دو طرف باشد، از اعتبار کافی برخوردار است؛ بنابراین تفاوتی ندارد خودتان قولنامه را بنویسید یا به دیگران مراجعه کنید.

بااین‌حال یکی از مهم‌ترین نکات مهم در خریدوفروش خودرو آن است که تاریخ‌ها و اطلاعات را به‌دقت ذکر کنید. بسیاری از افراد پیش از سند زدن یا تعویض پلاک، خودرو را به دست خریدار می‌سپارند. متأسفانه افزایش میزان دزدی و سرقت خودرو نشان می‌دهد که افراد زیادی با عدم رعایت این نکات ساده هنگام معامله، خودرو خود را به دست سارقان بسپارند. پیشنهاد می‌کنیم علاوه‌بر تنظیم دقیق قولنامه خودرو، بهترین دزدگیر و ردیاب خودرو را برای خودرو خود تهیه کنید تا بدون نگرانی، پروسه خریدوفروش را طی کنید.

میزان اعتبار قولنامه‌های دستی در برابر فرم‌های آماده قولنامه خودرو

پرداخت هزینه نوشتن قولنامه خودرو رسمی چگونه است؟

اگر با وجود مطالعه این راهنمای نگارش قولنامه خودرو دستی، همچنان قصد دارید تنظیم این قرارداد را به دست مراجع رسمی بسپارید، باید از نحوه پرداخت هزینه نوشتن قولنامه مطلع باشید.

معمولاً مبلغ نگارش قولنامه خودرو توافقی است؛ بااین‌حال عرف آن 1 درصد یا 1.4 درصد از مبلغ کل خودرو است که میان خریدار و فروشنده نصف خواهد شد.

میزان هزینه نوشتن قولنامه میان خریدار و فروشنده خودرو به‌صورت نصف خواهد بود

افزایش ایمنی وسایل نقلیه با خرید دستگاه جی پی اس خودرو

نکته طلایی در نگارش مبایعه‌نامه آن است که امنیت معامله را هنگام خریدوفروش و پس از آن برای طرفین به حد اعلی آن برسانید. این تأمین امنیت با رعایت نکات ساده‌ای مانند ذکر درست اطلاعات آغاز و با استفاده از اکسسوری‌های افزایش ایمنی مانند ردیاب آهنربایی ادامه پیدا می‌کند.

بنابراین چه خودتان برای نگارش قولنامه پیش‌قدم می‌شوید و چه آن را به‌ دست دیگران می‌سپارید، پیشنهاد می‌کنیم با خرید یک ردیاب خودرو تا لحظه نهایی کردن معامله، امنیت مالتان را تضمین کنید.

نگاهی به نحوه نگارش قولنامه خودرو معتبر

در این مقاله از جی پی اس خودرو با مبایعه‌نامه خودرو و نحوه نگارش آن به‌صورت دستی آشنا شدیم. در یک نگاه کلی می‌توان گفت تفاوتی ندارد خودتان قصد تنظیم قولنامه را دارید یا دیگری آن را برای شما تنظیم می‌کند؛ شفافیت، خوانایی و ذکر عبارات کلیدی، اعتبار کافی به قولنامه خودرو شما خواهد بخشید.

در انتها امیدواریم با خواندن نکات این مقاله، تجربه‌ای عالی و بدون نقص از خریدوفروش خودرو داشته باشید.

این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
امتیاز شما به این محتوا

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *